SANAL SUNUCU NEDIR? SECRETS

Sanal Sunucu Nedir? Secrets

Sanal Sunucu Nedir? Secrets

Blog Article

Sanal Sunucu Türleri İster şirket içinde ister bulut ortamında olsun, sanal sunucular işletmelerin donanım kaynaklarını daha verimli kullanmasına olanak tanıdığından “Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucunun performansını artırmak için CPU, RAM, disk alanı ve ağ bant genişliği gibi kaynakları enhance etmek gerekmektedir.

Televizyon ve radyo yayını yapan haberleşme sitelerinde, oyun şirketlerinin Website portallarında, muhasebecilerin dosyalarını depoladığı uygulamalarda sanal sunular kullanılabilir.

Cristiano Ronaldo, 'Messi tezahüratlarının' ardından yaptığı hareket nedeniyle bir maç ceza aldı

Sanal Özel Sunucu anlamına gelen VPS, belirli bir projede ince ayar yapmanıza, işletim sistemini değiştirmenize ve gerekli ek yazılımları yüklemenize olanak tanır. VPS’te komşu kullanıcıların aşırı kaynak tüketmesi birbirlerini etkileme riskini barındırır.

Typical koşullarda bir siteye ya da portala birden fazla IP adresi atanabilir. Ancak bir site ya da portal için tek bir IP adresi kullanmak isteniyorsa Digital web hosting hizmetine başvurulur.

Hazır bir imajdan kurulacak Windows veya Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, thirty dakika gibi kısa bir sürede hazır olacaktır. Sonrasında ise, fiziksel sunucu üzerinde bulunan bütün donanımlarınızı istediğiniz miktarda sanal sunucuya ayırabilir ve dilediğiniz kadar ekleme ve çıkarma işlemi yapabilirsiniz.

Sanal sunucu teknolojisini kısaca anlatacak olursak, bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunması şeklinde tanımlayabiliriz.

VDS kullanan kişiler, istedikleri zaman işletim sistemini kendi isteklerine göre değiştirebilirler. VDS’te ise kaynaklar sadece kullanıcıların isteklerine göre şekillenirken VPS’te kaynaklar kullanıcılar tarafından ortak kullanılmaktadır.

Bir World wide web sitesi veya Internet uygulaması oluştururken müşterilerin genellikle bir veritabanı oluşturması, bir Internet sunucusu yapılandırması ve kendi kodlarını eklemesi gerekir. Fiziksel sunucu donanımının yönetimi karmaşık ve pahalı olabilir. Bu sorunu çözmek için barındırma sağlayıcıları temel donanımı yönetir ve kullanıcıların bu kaynakları kullanmasına olanak sağlar. VPS barındırmada, her kullanıcı kendi uygulamasını veya web sitesini dağıtmak ve yapılandırmak için hazır olarak kullanabileceği tahsis edilmiş kaynaklara sahip bir sanal makine alır.

– Esneklik: Sanal sunucunun kaynaklarını ve konfigürasyonunu ihtiyaca göre kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif website hale getirebilirsiniz.

Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen normal kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin dimensions ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.

Bu, her bir sanal sunucu kendi işletim sistemine sahip olabileceği ve tamamen bağımsız olarak çalışabileceği anlamına gelir.

Report this page